HEL VAN SALLAND 2018 De route & info

 

Zondag is het zover, onderstaand de praktische info.

 

Route:

Als mensen een Garmin hebben verzoek deze mee te nemen, voorzien van route zodat meer mensen de route kennen.

Onderstaand de route van 2018.

https://www.strava.com/routes/12572577

Aan mensen met een Garmin oid, verzoek de garmin (incl. route) mee te nemen.

De route van dit jaar gaat na de meibergsweg naar rechts en pakken we lus, via fietspad over de dijk over een extra klinkerstrook. Dit is een doodlopende klinkerstrook (links van de dijk), maar je kan er op komen door via het gras de dijk af te gaan.  De klinkerstrook begint na een hek (ongeveer 100m na een brug). Onderstaand de wijziging met google maps (als je inzoomt zie je strook aangegeven als weg)

 De wegkapiteins (zie onder) geven aan of er een gevaarlijke strook of wedstrijdstrook aan komt.

 

Veiligheid.

Meest veilig is niet meegaan thuisblijven, maar ja... Tijdens de route is het belangrijk dat je zelf oplet dat je zaken overziet. Er zijn paar stroken waar het opletten is.

  •  Nieuwe strook langs de dijk (arraché la digue). Vrijdag waren er nog natte plekken met gladde klei, zeker als er wind staat ga je wegglijden als je er te hard over heen rijdt.
  • Daslever. Vorig jaar een waar lekke banden spektakel. Hij ligt er goed bij, maar wel opletten.Bij deze strook wordt bij lekke banden doorgereden en aan het eind op elkaar gewacht en dus niet op de strook. (wel kan een inidividu wachten/meehelpen plakken). 
  • Langeveldsloo. Deze strook zit direct achter daslever. Let hier goed op. Deze strook kent halverwege heel veradelijke kuilen.

 

Wedstrijd-segementen.


Net als vorig jaar kan er op bepaalde segement worden gekoerst voor punten. Dit zijn dezelfde stroken als vorig jaar en bij de agenda zijn deze aangegeven met "race". Puntentelling komt ook overeen met vorig jaar : Puntentelling is 3 voor snelste, 2 voor 2 en 1 voor de nummer 3. Na de pauze wordt herindeling gemaakt op basis van de punten en kan in de tweede groep (mensen zonder punten) dubbele punten worden gehaald.

#wvGazGas#wvGazGas